Home Register Arcade Gallery Chatroom Members Search Today's Posts Mark Forums Read Log In
Go Back   Inside: SereneScreen Fan Forum > SereneScreen Products > Marine Aquarium 3 for Windows
Notices

Reply
 
Thread Tools
Old 04-14-2009, 04:38 PM   #601
Jav400
Administrator
 
Jav400's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
22 Highscores

Location: Tennessee
Posts: 9,718
Last I heard I think his wife was having a baby, and after that nothing. I guess he has his hands full for now. Probably has a "honeydo" list 2 miles long...............................
Jav400 is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2009, 04:46 PM   #602
Wizwad
Only me...
 
Wizwad's Avatar
 
Join Date: Mar 2003

Location: Essex, England
Posts: 2,581
We did hear that a son was born, didn't we? And then, as you say, nothing.

Which clearly leaves a space which must be filled by temporary stand ins!
Mark
-----------
Intel i7 930 | Asus P6X58D-E | Corsair DDR3 1600 6GB | Palit 1GB GeForce GTX460 Sonic | Enermax ERV850EWT PSU | 1.5TB WD15EARS | LG BH10LS30 BluRay| Antec 900 Case | Acer Aspire GD245HQ 23.6" | Windows 10 Professional x64
Wizwad is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2009, 01:59 AM   #603
cjmaddy
Registered
 
cjmaddy's Avatar
 
Join Date: Nov 2001

Location: Lancashire, UK
Posts: 7,858
We received a card and picture from him, (of the baby), - but then I started to get concerned having heard nothing more, nor seen anything here on this forum.
However, Doc informed me that as far as he knew, everything was fine and he's just happy being a new dad. - I do hope everything is ok!

.... I wish he would drop by and tell us!
cjmaddy is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2009, 11:56 PM   #604
Jeff68005
Registered
 
Join Date: Apr 2009

Location: Near Omaha, Nebraska
Posts: 2
I just received 3.0 and am pleasantly shocked by the improvements over 99L and 1.1.

I am especially pleased:
to be able to select to turn off certain fish.
to select any number of fish up to 30. ( I was at 7)
The seabed moves to enhance the screen saver objective to avoid "burn in" That makes it worth the wait. "Burn in" risk was a major reason that I put it away previously.
I am getting some black/white pattern flicker at the very bottom... below the seabed floor to the edge of the screen. If this is on purpose, then it comes under avoiding "burn in" and is not a major distraction once you get used to it.

System: Gigabyte GA8-PE800Ultra P4 2.66 533 Scoket 478
3 sticks total 1 Gig (PC2700) PNY 333 memory
Original XP updated on line to SP3 and all updates.
ATI 7500 video card with microsoft updated driver.
HP w2207h wide screen Flat-Panel Monitor. (recent purchase)

---------------------

Comment/Suggestion:

By observation, I have found this screen saver qualifies as a real test of the cooling of my CPU, etc. I typically run in the low to mid 30s in everyday operation / idle.
Version 3.0 (great eye candy) with 30 fish, no starfish, no crystal and no barbed fish will run my CPU up into the low or mid 40s. I have added a couple of case fans (9 total) to insure a safe and happy operation. I can see this burning out somebody's system who has no idea about internal temps due to CPU operating at or near capacity. I mean who thinks about CPU power when a screen saver is running? Most people think of the PC as being "at rest".

Therefore suggestion for an add-on package in place of the clock:
CPU temps and percentage of CPU ability in use. See Speedfan software for example. To avoid "burn in" the crystal could change color as the unit heats up and settles down. User set temp alarm would also go a long way to temp additional purchasers like me. If you like the idea, it's yours in exchange for an email letting me know when to send you money for the add-on routine.
Jeff68005 is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2009, 11:24 AM   #605
cjmaddy
Registered
 
cjmaddy's Avatar
 
Join Date: Nov 2001

Location: Lancashire, UK
Posts: 7,858
Altering the Sleep() setting will help your CPU and GPU temps. - See...
https://www.feldoncentral.com/forums...%29#post112356
https://www.feldoncentral.com/forums...%29#post112575
cjmaddy is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2009, 12:22 PM   #606
feldon34
Forum Administrator
 
feldon34's Avatar
 
Join Date: Dec 2000

Location: Rock Hill, SC
Posts: 10,920
Yep just press UP and DOWN to adjust your Sleep setting. This is the equivalent of limiting the number of frames per second generated by the Aquarium.
"Journalism is printing what someone else does not want printed. Everything else is public relations." - George Orwell
"If voting changed anything, they'd make it illegal." - Emma Goldman
feldon34 is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2009, 02:19 PM   #607
jleslie
Engineer
 
jleslie's Avatar
 
Join Date: Aug 2002

Location: London, UK
Posts: 1,273
Plus 30-40 is pretty (actually suspiciously) cool for a P4 (though it does depend on how well the thermal monitoring is implemented, some are very inaccurate). I don't think mine gets that cool when idling.
jleslie is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2009, 03:23 AM   #608
cjmaddy
Registered
 
cjmaddy's Avatar
 
Join Date: Nov 2001

Location: Lancashire, UK
Posts: 7,858
Are you perhaps confusing the two different .scr file names?

Downloading MA3Beta.zip from fish-byte.com will always give you the latest beta that Jim has available, - currently, Beta10a, (T413.3.0.8057).
The extracted screensaver file will always be MA3Beta.scr ..... This currently has the moving clams.
Check out.... https://www.feldoncentral.com/forums...?t=4385&page=3

Downloading from SereneScreen.com will always give you the latest 'Installer' version available, - currently Beta9M, (T302.3.0.1735)
The installed screensaver file will be MarineAquarium3.scr ...... This version does NOT yet have moving clams.
cjmaddy is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2009, 03:43 AM   #609
Jim Sachs
Developer
 
Jim Sachs's Avatar
 
Join Date: Dec 2000

Location: Southern Oregon
Posts: 9,711
Cliff's right - the file at http://www.fish-byte.com/MA3Beta.zip will always be the very latest (often highly experimental) version. The file contained in the ZIP will always be called MA3Beta.scr, and will overwrite any older file of the same name (so if you want to keep an older file, you can rename it).

When you run the program, the version number will be in the Statistics text in the upper left corner of the screen. This display can be toggled on and off with the "S" key.

Edgar is working on making Beta10a the official version on SereneScreen.com.
Jim Sachs
Creator of SereneScreen Aquarium
Jim Sachs is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2009, 06:57 PM   #610
dwax
Registered
 
dwax's Avatar
 
Join Date: Feb 2002

Location: SOUTH DAKOTA
Posts: 83
Always something new to see LOL. I started the screen saver and noticed a Picasso Trigerfish buried half way in the gravel looked like it was laying eggs or something.
Image Hosted by ImageShack.us
By dustywax at 2011-12-13
dwax is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2009, 05:06 PM   #611
G600
Registered
 
Join Date: Oct 2008

Location: Goirle, Netherlands
Posts: 52
Recently I saw a Regal Angelfish emerge from the gravel. This also happened when starting the screensaver.
G600 is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2009, 10:31 AM   #612
Jim Sachs
Developer
 
Jim Sachs's Avatar
 
Join Date: Dec 2000

Location: Southern Oregon
Posts: 9,711
Should be taken care of with the new fish models/movement.
Jim Sachs
Creator of SereneScreen Aquarium
Jim Sachs is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2009, 12:27 AM   #613
flipper
Registered
 
Join Date: Mar 2002

Location: Texas
Posts: 60
Hi Jim. Been 7 yrs for me! Just dropped by on a whim and wow the new beta looks and works quite nice. I'm glad to see you finally went pseudo-3D on the coral, they all look great. I'm sure the newer fish models will be first class as well.

If you ever need any free D3D or Windows dev help let me know as I'm quite familiar with both now. I'd be happy to help you spiffy up any part of the app you're getting a lot of complaints on but don't have the time for, if any.

Anyway, just wanted to say I'm glad to see you're back at it/still at it.
flipper is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2009, 02:02 AM   #614
Jim Sachs
Developer
 
Jim Sachs's Avatar
 
Join Date: Dec 2000

Location: Southern Oregon
Posts: 9,711
Welcome back, flipper.
Jim Sachs
Creator of SereneScreen Aquarium
Jim Sachs is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2009, 05:51 AM   #615
John-E34
Registered
 
Join Date: May 2009

Posts: 2
Frame-Rate issues...

Hi guys,

I have just registered to post a request for the "framerate" option to be brought back.

I have a quite fast system, and nothing ever seems to stress any part of it, but the latest beta's lack some way of limiting the framerate.

My graphics card goes from low fan speeds, (normal) to medium, then to "flat-out" within 10 minutes of the screen saver starting.

I have now disabled MA3, as it is more a "system killer" than the designed screensaver.

PLEASE put back the option to limit framerates.
John-E34 is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2009, 06:50 AM   #616
feldon34
Forum Administrator
 
feldon34's Avatar
 
Join Date: Dec 2000

Location: Rock Hill, SC
Posts: 10,920
John, First, welcome to the forums!

The framerate limiter is there, it just has a different name: SLEEP.

Press S to see your current Sleep amount.

Press UP and DOWN to change the sleep amount. It defaults to 10, but you can probably get to 20-30 on a high end system and not see any major loss in framerate yet it will put less stress on your system.

Hopefully in a later version, it will have a more promising name like Limit Framerate. Then again, what I would love is an "Autodetect Framerate" button which runs the Aquarium, looks at the framerate over a span of about 10 seconds, and then adjusts the Sleep setting to give you a framerate of 60 fps with nothing extra.
"Journalism is printing what someone else does not want printed. Everything else is public relations." - George Orwell
"If voting changed anything, they'd make it illegal." - Emma Goldman
feldon34 is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2009, 06:01 PM   #617
Rick Simon
Registered
 
Rick Simon's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
3 Highscores

Location: Michigan
Posts: 93
Originally posted by feldon33:
Then again, what I would love is an "Autodetect Framerate" button which runs the Aquarium, looks at the framerate over a span of about 10 seconds, and then adjusts the Sleep setting to give you a framerate of 60 fps with nothing extra.  
Excellent idea, though I'd prefer a "Set Max Framerate" option with an input field for the desired framerate instead. Personally, I'm satisfied with MA3 running at 30-40fps. And then there is my multi-monitor system. MA3 averages between 33 and 37fps at all Sleep settings (when stretched across all 3 screens). It definitely changes the CPU utilization though, from ~10% to 100%.
Rick Simon is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2009, 03:55 AM   #618
Plecostomus
Registered
 
Join Date: May 2009

Location: Somerset UK
Posts: 5
111.13fps

Whats going on, I have a standard HP 9277 (quad) with 25 and 1/2 inch screen running at 1920x1200, MA3 no problem yet tried pressing S and got following 111.13fps sleep 10, loads of fish in tank, could not count less than nine. Music and bubbles are on, 111.13fps is not a typing error, lucky I guess.
Plecostomus is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2009, 06:03 AM   #619
cjmaddy
Registered
 
cjmaddy's Avatar
 
Join Date: Nov 2001

Location: Lancashire, UK
Posts: 7,858
Plecostomus, - try increasing the default Sleep() setting until your FPS drops to around 60ish.. - It will benefit your CPU usage, considerably!

On my modest system, lowering the Sleep() to '1' can give as much as 190 FPS, (in Windowed mode), but with 100% CPU usage!!!
The default Sleep(10) setting produces about 112 FPS and registers around 60% CPU usage in the Task Manager.
Increasing to Sleep(20) produced about 52 FPS and registers around 25/30% CPU usage. - Your setup of course may be different.

As others have said though, the best thing to do is change the Sleep() setting until the FPS drops to about 60, - any more than that is pointless and will only contribute to over-heating. - On my system I find that Sleep(17) gives me around 63fps.

BTW, - Welcome to another UK member to the forum!
cjmaddy is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2009, 10:52 AM   #620
Plecostomus
Registered
 
Join Date: May 2009

Location: Somerset UK
Posts: 5
Thanks for info cjmaddy,will go and tamper with settings,if lights go out in Lancs its probably my fault
Plecostomus is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Inside: SereneScreen Fan Forum > SereneScreen Products > Marine Aquarium 3 for Windows



Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On


All times are GMT -6. The time now is 04:32 AM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.